Någonting är riktigt trasigt i västvärlden. Det är ingen ny observation, och för dig som vågat öppna detta politiskt inkorrekta magasin är det säkert ingenting nytt. Men det tåls ändå att upprepas; någonting är fundamentalt trasigt, broken, kaputt. Går det att reparera? Det är jag övertygad om, men då krävs det en ordentligt problemanalys och djupt gående förändringar.

I detta nummer av Motgift Magasin talar vi om abort, ett minst sagt känsligt ämne som alltid väcker reaktioner. Många har personliga erfarenheter av detta, en av dessa är Magnus Söderman som själv berättar (s. 10) om hur han var med om att släcka ett ofött barns liv.

Men även aborterna, hur tragiska och civilisationsnedbrytande de än är, är bara symptom på något ännu mer grundläggande.

Barn brukade vara, förutom en fantastisk upplevelse som inte går att jämföra med något annat i livet, en försäkring inför ens egen ålderdom. Det var barnen som skulle ta hand om en när man blev gammal och skruttig, som skulle se till att fortsätta bruka jorden och lägga grunden för en än bättre framtid för kommande generationer.

Men idag ser många på barn i värsta fall som en börda som står i vägen för karriären eller självförverkligandet, och i bästa fall som en accessoar. Det sistnämnda manifesterar sig tydligt när Sverige nu legaliserat inseminering av ensamstående kvinnor vars biologiska klocka tickar alldeles för högljutt.

På så sätt kan man kombinera karriär och jorden-runt-resor med att skaffa sig en unge när klimakteriet kommer allt närmare. Barnets rätt till en far och en mor är uppenbarligen irrelevant i det egocentrerade moderna samhället.

Det tidigare behovet av familj har helt enkelt ersatts av välfärdsstaten. Journalisten Josefin Olevik, som låtit inseminera sig, berättar själv i sin bok Den befriade familjen hur hon är "gift med staten" och hur fantastiskt det är att vara "befriad från normer".

För den marxistiska drömmen om jämlikhet är det tydligt att familjen är ett stort hinder. Så istället för att göra människor beroende av varandra i naturliga familjer, gör man människor beroende av staten.

Sa jag att något var trasigt?


Ursprungligen publicerad i Motgift Magasin #4