Playback speed
×
Share post
Share post at current time
0:00
/
0:00

Tips för dig som vill köpa knark

När jag var tonåring i min Stockholmsförort Skogås var det oftast lättare att få tag i droger än i alkohol. Systembolagets monopol och höga åldersgräns gjorde det rätt krångligt att få tag i starkpangare och rödtjut som sextonåring, däremot var både gräs och pulver alltid bara ett samtal bort.

Idag skulle jag hävda att narkotikabruk är betydligt mer normaliserat än det var då, och inte minst i populärkulturen framställs droger ofta i ett romantiskt skimmer. Men ändå verkar ett par tips vara på sin plats för dig som tänkt köpa knark.

Mitt första tips är att du inte ska göra det. Men om vi bortser från den självklarheten och om du nu ändå av någon anledning, kanske under pistolhot, måste köpa knark — gör det inte via Swish.

Polisutredningen om invandrarnas knarkkrig i Sundsvall avslöjar nämligen att hundratals knarksugna medelpadingar gjort just detta, och för mig är det helt oförståeligt. Hur kan man vara så korkad?

Men det som framförallt slår mig när jag går igenom den så kallade swishlistan är hur många av namnen som är svenska. Det är uppenbart att många svenskar inte bara vill knarka, utan dessutom inte har några problem att sponsra utlänningarnas gäng och klaner för att stilla sitt sug.

Det är en tragedi, och ett samtal vi behöver ha oftare.

Vad är det som gör att så många svenskar känner ett behov av att knarka? Jag är väl medveten om att berusning alltid varit en del av människans historia, men att man är beredd att bryta mot lagar och köpa pulver av okänt innehåll (tro mig, det är väldigt sällan du får speciellt ren kola av Muhammed och Hassan) istället för att dra i sig fyra Staropramen med tillhörande fireballs som vilken Svensson som helst avslöjar något mer.

Jag har sett alldeles för många gå ned sig i knarkträsket under min uppväxt. Det har lett till kriminalitet, prostitution och överdoser. Jag har sett gråtande mödrar vid deras söners begravningar efter att knarket slet livet ur dem. Barn som fötts utan en far efter att farsan lyckades ta en överdos medan morsan var gravid.

Totalt mörker. Avgrundsdjup smärta och lidande.

Vårt samhälle är skadat. Allt för många saknar en positiv tro på framtiden och perspektiv som underlättar bättre livsval. Sönderslagna familjer, frånvarande fäder, könskrig, folkutbyte, inflation och urbanisering är knappast en utveckling som bättrar på de oddsen.

Vad vi måste göra är helt enkelt att erbjuda alternativ. Och med vi menar jag inte bara de som är engagerade i Det fria Sverige, utan alla vi som faktiskt vill se en bättre framtid för våra barn och unga.

Håll ihop familjen. Engagera dig lokalt i idrottsföreningar, kulturliv och friluftsfrämjande aktiviteter. Erbjud alternativ och sätt tydliga gränser.

Förändringen börjar i det lilla. Men att bara sitta vid och se på, eller gnälla på nätet, kommer inte leda till någon förändring.

Så ta ditt ansvar, det är nämligen din plikt.

Sprid Friborna tankar till fler. Klicka på knappen nedanför för att dela denna artikel och video.

Share

Filmklippet ovan finns också på YouTube och Odysee.


Uppskattar du mitt arbete?

⟹ Du kan enkelt stödja det genom att teckna en prenumeration på Friborna tankar. Jag vill “låsa” så lite som möjligt men en del exklusivt får du som tack för ditt stöd.

⟹ Du kan också skicka en gåva via Swish till 0739192313.

⟹ Hjälp gärna till att sprida ordet genom att dela mina artiklar vidare!

0 Comments
Friborna tankar
Friborna tankar
Authors
Dan Eriksson