Ivar Arpis senaste podcast gästas av moderaterna Hanif Bali och Per Lindgren, som tillsammans också driver podcasten God Ton. Där talar man bland annat om kulturkriget, integration, grindsamhällen (vilket är det svenska ordet för gated communities) och gubbkärringar (vilket borde vara det svenska ordet för drag queens).

Det är en intressant diskussion, även om det aldrig riktigt bränner till utan håller sig på moderat mellanmjölksnivå hela tiden. Hanif är noga med att poängtera att han "älskar drag queens" och att det "är det finaste vi har", men det känns mest som ett liberalt poserande och försök att väga upp Ivar Arpis helt naturliga inställning att sexualiserade män i kvinnokläder inte bör sammanblandas med barn.

Talande blir dock diskussionen om grindsamhällen och återvandring. Hanif Bali förklarar att han tycker att Sverige bör tillåta grindsamhällen, eftersom han vill kunna fortsätta "leva i bullerbyn" även när den mångkultur han och hans parti drivit igenom plågar resten av Sverige.

Han är också medveten om just den kritiken jag ger för uttryck ovan. 1:22:53 in i programmet säger Bali:

Den hårdaste kritiken mot det här kommer faktiskt från ännu mer högerut än vad vi är. För då är det så här "ni införde invandringen och nu ska vi ha ett övervaknings-gated-community-samhälle".  Men jag menar, de har ju rätt i det, men de tror ju att lösningen är bara återvandring.

Attackerna mot Alternativ för Sverige

Sen fortsätter han med en harang om att Sverige kan ha mer omfattande återvandring, men menar att partier som Alternativ för Sverige bara "brölar på ett torg" och att de inte är "seriösa" utan bara "pajiga".

Per Lindgren sitter och frustar i bakgrunden ett tag innan han inte kan hålla tillbaka sitt folkförakt mer:

Men alltså herregud vad ni ägnar den här obskyra lilla pissrörelsen utan några väljare stor uppmärksamhet. Det där är bara några jävla fånar. Alltså, det bör inte blandas ihop med en vettig återvandringspolitik överhuvudtaget. Ja visst, det finns några som vill ha fascism, fuck them.

Både Ivar Arpi och Hanif Bali håller med Lindgren och uttrycker sitt gillande till hans attack på de svenskar som vill ha ett svenskt Sverige.

Detta är alltså samma Per Lindgren som arbetade som politiskt sakkunig för Moderaterna under Fredrik Reinfeldt, när statsministern höll sitt infamösa tal om att svenskarna "måste öppna sina hjärtan".

Det fanns inte ett ord om "vettig återvandringspolitik" då. De som talade om den typen av lösningar som Lindgren nu förespråkar under Reinfeldteran var personer och partier som Moderaterna då menade var "oseriösa". Men menade till och med att sverigedemokrater inte "skulle bli överraskade" om de attackerades av invandrare och vänsterextremister, eftersom de "lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande".

Ryggradslösa opportunister

När öppna-gränser-retoriken blev politiskt omöjlig efter 2015 valde Lindgren, Bali och andra opportunister att vända kappan efter vinden och upprepa paroller och lösningar som sverigedemokrater och andra nationalister redan övergett för tiotals år sedan.

Nu sitter Lindgren och spyr galla över de svenskar som vill ha storskalig återvandring för att försöka rädda det land som en gång var vårt, precis som han tidigare arbetade för att driva på öppna gränser och folkutbyte.

Det är samma personer, med samma folkförakt, som nu bara anpassat sin retorik för att försöka behålla sin makt. Men i grunden är de fortfarande svenskfientliga och folkföraktande moderater som hoppas kunna köpa trygghet för just sig själva och sin familj, medan den svenska arbetarklassen (som Hanif också hånar i programmet) gott kan vara fritt villebråd för invandrargängen i miljonprogrammen.

Lita aldrig på en moderat, inte ens när han ibland låter som en sverigedemokrat.

Uppskattar du mitt arbete?
Du kan stödja det genom att teckna en prenumeration här på Friborna tankar, eller genom en gåva via Swish till 0739192313.
Tack för ditt stöd!