EU:s migrationspakt faller samman - Nederländerna först ut att hoppa av
Nederländernas krav på undantag från EU:s asylregler markerar slutet för unionens misslyckade migrationspolitik. Sverige måste följa efter och ta kontroll över sin gräns.
I en dramatisk vändning har Nederländernas nya regering under premiärminister Dick Schoof meddelat att man så snart som möjligt kommer att begära ett undantag från EU:s migrations- och asylregler. Detta beslut, som kommer kort efter att Tyskland infört omfattande gränskontroller och Sverige presenterat planer på kraftigt höjt återvandringsbidrag, markerar början på slutet för EU:s gemensamma migrationspolitik. Det är hög tid för Sverige att följa efter och ta tillbaka kontrollen över vår migrations- och asylpolitik.
Nederländernas uppvaknande - en vägvisare för Europa
Den nya nederländska regeringen, ledd av den tidigare underrättelsechefen Dick Schoof, har presenterat vad de kallar "den strängaste asylregimen någonsin". Centralt i denna strategi är kravet på ett opt-out från EU:s migrations- och asylregler. Detta är ett modigt och nödvändigt steg som visar vägen för resten av Europa.
Regeringens program inkluderar bland annat:
Införandet av en ny asylkrislag med omfattande befogenheter att frysa asylansökningar och deportera personer utan uppehållstillstånd
Begränsning av familjeåterförening genom en omdefiniering av kärnfamiljen
Avskaffande av permanenta uppehållstillstånd till förmån för periodiska översyner
Dessa åtgärder visar tydligt att Nederländerna äntligen har insett allvaret i situationen och är beredda att vidta de nödvändiga åtgärderna för att skydda sitt land och sin kultur. Det är en utveckling som nationalister länge har förespråkat och som vi hoppas kommer att inspirera fler länder, inte minst Sverige, att följa efter.
Självklart är steget efter detta storskalig, tvingande återvandring av alla som inte kan eller vill assimileras in i Nederländerna, eller Sverige för den delen. Men detta är viktiga steg i rätt riktning.
EU:s maktlöshet blottas - kan inte stoppa nationella reformer
EU-kommissionens svaga reaktion på Nederländernas utspel avslöjar unionens fundamentala svaghet i migrationsfrågan. Trots att kommissionen påpekar att medlemsländerna är bundna av existerande regler, står det klart att de saknar verkliga medel att hindra Nederländerna från att genomföra sina reformer.
Detta demonstrerar tydligt att EU-projektet, åtminstone vad gäller den gemensamma migrationspolitiken, är dömt att misslyckas. Nationella lösningar är inte bara önskvärda - de är oundvikliga. EU:s oförmåga att effektivt hantera migrationskrisen har tvingat medlemsländerna att ta saken i egna händer, vilket i sin tur underminerar hela idén om en gemensam europeisk asylpolitik.
Dominoeffekten sprider sig - Tyskland och Sverige följer efter?
Nederländernas agerande kommer inte i ett vakuum. Bara dagar tidigare meddelade Tyskland att man inför omfattande gränskontroller på samtliga sina landgränser. Detta beslut, som motiverades med behovet att "begränsa irreguljär migration och skydda mot akuta faror från islamistisk terrorism och allvarlig brottslighet", är ytterligare ett tecken på att EU:s öppna gränspolitik är på väg att kollapsa.
Även i Sverige ser vi tecken på en liknande utveckling. Regeringen har nyligen presenterat planer på att kraftigt höja återvandringsbidraget till 350 000 kronor per person. Migrationsminister Johan Forssell (M) talar om ett "paradigmskifte i migrationspolitiken". Dessa åtgärder, om än fortfarande otillräckliga, visar att även Sverige börjar vakna upp inför migrationskrisens allvar.
Ungerns premiärminister Viktor Orbán kommenterade utvecklingen i Tyskland med orden "I told you so. Welcome to the club", vilket påminner oss om hur rätt de länder som tidigt valde att prioritera gränskontroll och nationell säkerhet hade.
Vägen framåt - dags för Sverige att ta steget fullt ut
Medan utvecklingen i Nederländerna, Tyskland och till viss del Sverige är uppmuntrande, måste vi inse att detta bara är början. Sverige bör ta lärdom av Nederländerna och gå ännu längre i att återta kontrollen över vår migrations- och asylpolitik.
Konkret bör Sverige i ett första steg:
Omedelbart begära ett opt-out från EU:s migrations- och asylregler, i likhet med Nederländerna.
Införa omfattande gränskontroller på alla inresevägar till Sverige.
Införa en asylkrislag som ger myndigheterna utökade befogenheter att snabbt avvisa och deportera personer som saknar rätt att vistas i landet.
Införa ett medborgarskapsmoratorium.
Den senaste utvecklingen i Europa visar tydligt att vi står vid ett vägskäl. Vi kan antingen fortsätta på den väg som EU stakar ut, präglad av naivitet och missriktad multikulturalism, eller så kan vi följa Nederländernas exempel och återta kontrollen över vår nations öde.
För mig är valet enkelt. Det är dags för Sverige att vakna upp, att erkänna misslyckandet med den förda migrationspolitiken, och att vidta de åtgärder som krävs för att vända utvecklingen. Endast genom att prioritera vårt eget folks intressen och vår egen kulturs överlevnad kan vi bygga en trygg och välmående framtid för Sverige.
Nederländernas beslut att begära undantag från EU:s asylregler är inte slutet på en process - det är början på Europas uppvaknande. Låt oss se till att Sverige står i främsta ledet i denna nödvändiga omvälvning av europeisk migrationspolitik.
■
Jag behöver din hjälp! Jag har startat en insamling för att kunna fortsätta (och utveckla) min granskning och rapportering av EU och europeisk politik under 2025. Om du har möjlighet, överväg då att donera en slant. Läs mer här.